SmartTech Energy växer och blir fler

SmartTech Energy växer och kan stolt presentera två nya medarbetare, Jesper Cimen och Karl Jonsson.

Jespers roll i verksamheten är affärsutvecklare, vilket innebär att han kommer träffa mycket kunder och bygga broar mellan näringslivet och SmartTech Energy.

• Fantastiskt rolig att vara en del av ett så spännande bolag som SmartTech Energy är. Jag har redan haft flertalet givande möten med nya samt potentiella samarbetspartners och kunder.
Tillsammans med våra kunder hittar vi lösningar som är anpassade efter just deras fastigheter och behov vare sig det är att sänka effekttoppar, kapa kostnader eller ta ett kliv mot att bli ett plusenergihus, säger Jesper Cimen.

Karl i sin nya roll som projektledare kommer att hålla ihop projekten och sköta kommunikationen med kunder.

-Jag tycker det är superkul att få börja jobba på SmartTech, är tacksam för det förtroendet av Håkan. Känner att detta är en miljö man kan utvecklas i då hela företaget går framåt i en väldig fart. Så att få vara den del i teamet som jobbar med framtiden, är riktigt kul.

Mina arbetsuppgifter kommer att vara projektledare på sol. Jag kommer ha hand om kundkontakt och dokumentation, samt hålla ihop projekten vid montage av solcellsanläggningar. Kommer även att vara ute och titta på jobb, en förlängd arm till Gustav är tanken, säger Karl.

Norrmännen tar elbilen på utlandssemester

I Norska elbilföreningens semesterundersökning har 6 500 elbilsförare delat med sig av sina erfarenheter. Hela 42 procent svarar att de har varit utomlands med elbilen.

Undersökningen visar att elbil inte är något större hinder för semesterplanerna. Populäraste resmålet för norrmännen är Sverige (69 procent) följt av Danmark (54 procent) och Tyskland (22 procent). Hela 7 procent som semestrade utanför Norge tog elbilen hela vägen till Italien.

83 procent av resenärerna som rest utomlands uppger att de är nöjda med sin elbilssemester. 93 procent svarar att de skulle vilja åka på elbilssemester igen.

Källa: Tidningen Allt om elbil.

Rekordhöga elpriser

4,47 kronor-så mycket kommer elen kosta per kilowattimme under fredagen i södra Sverige, skriver SVT Nyheter.

Elpriset rusar i Sverige, och särskilt i den södra delen av landet. Under fredagen kommer kostnaden per kilowattimme uppgå till 4,47 kronor- en ökning med 52 procent. Det är det dyraste priset någonsin, enligt den nordiska elbörsen Nordpool.

– Anledningen sägs vara svaga vindar och att elområde 4 är mycket utsatt när det inte blåser. En begränsad överföringskapacitet spelar också in, säger Johan Sigvardsson som är elprisanalytiker på Bixia.

Källa: SVT Nyheter