Laddbox och laddstationer i Jönköping, Nässjö & Växjö

LADDA

Hitta ditt paket med laddstationer

Ladda elbilen med förnuft

Kommer elen att räcka till när jag ska ladda min elbil är en vanligt fråga. Du kanske undrar om du måste höja huvudsäkringen i din fastighet när du ska installera laddstationer? Lugn! Genom att använda teknik som kontrollerar effektuttaget finns det alltid plats för elbilsladdning.

 

Betala enkelt vid laddstation i Jönköping, Nässjö, Eksjö, Vetlanda och Växjö

Ska du resa längre med din elbil på småländska höglandet vill du helst att det ska vara så smidigt som möjligt. Många elbilsägare tycker att det är krångligt och det finns de som har 15 appar för att kunna ladda bilen vid en laddstolpe.

Men branschen har gemensamma lösningar inom räckhåll redan innan sommaren 2022 och hos flera stora aktörer kan du redan nu betala med vanligt bankkort. Bland annat på OKQ8 i Huskvarna. Med appar som ChargeFinder kan du hitta alla platser med laddstolpe som har kortbetalning.

Laddbox_SmartTechEnergy

Självförsörjande PlusEnergiHus

Nu finns system som till och med gör din fastighet självförsörjande på el. Genom att investera i solceller och energilager kan du kontrollera effekttoppar och andra laster så att effektuttaget från fastigheten aldrig överstiger den nätanslutning du hade innan installationen av laddstolpar. Att ladda din nya elbil blir aldrig en belastning. Tvärtom skapas nya möjligheter.

Borta bra men laddstolpe hemma är bäst

Bästa och billigaste platsen att ladda din elbil är fortfarande hemma. Men nu ökar antalet offentliga platser med laddstation där du kan ladda din elbil. Flera stora aktörer planerar att bygga ut sina nätverk och nu går utvecklingen snabbt. OKQ8 och Skellefteå Kraft har t ex öppnat sin första laddstation i Huskvarna i en satsning där man installerar 800 snabbladdare i Sverige fram till 2026. Recharge är en annan aktör som planerar att bygga över 1000 supersnabbladdare i Sverige.

Tjäna pengar på din laddstation

Tiden är förbi då krångliga lösningar tog tid varje gång du skulle ladda din elbil. Med vår nya betalningslösning Monta är problemen som bortblåsta. En smart app gör att dina laddare blir tillgängliga för alla som kan tänkas vilja fylla på med energi. Dina anställda, grannar, besökare eller hyresgäster. Är du fastighetsägare eller bor i bostadsrättsförening kan du nu enkelt ta betalt för användning av dina elbilsladdare.

Vilken laddbox ska jag välja?

Vilken typ av laddbox du bör välja kan bero på olika förutsättningar, vart den ska sitta, hur den ska vara uppkopplad och hur stor effekt laddboxen skall klara av. Om du är privatperson rekommenderar vi att du antingen gör vår laddväljare enligt länken nedan eller kontaktar oss om du har funderingar på vilken laddbox som passar dina förutsättningar. Vi hjälper dig till en optimal och framtidssäkrad lösning. Alla våra laddboxar är av hög kvalité och av kända leverantörer. Vill du ha en laddbox med ett uttag eller fast kabel? Bägge funkar precis lika bra, men det blir lite mer flexibelt med en laddare med uttag, då kan du välja att köpa till en laddkabel, självklart har vi dem i flera olika längder så du hittar en som passar för just ditt behov.

För att komma till Laddväljaren, tryck här

Laddväljaren är skapad tillsammans med Svenska Elkedjan.

För företag, bostadsrättsföreningar och övriga organisationer rekommenderar vi att ni Kontaktar oss så att vi kan skräddarsy er lösning efter er verksamhet. Vi ser till att ta hand om helheten från platsbesök och offert till färdig installation med drift, underhåll och service. Självklart kan vi även hjälpa er med betalningslösning så att era nya eller befintliga laddboxar kan bli en intäktskälla under lång tid framöver eller om ni behöver hämta mätdata för personalens elbilsladdning så ni är väl förberedda med underlag för beskattningen när Skatteverkets tillfälliga skattefrihet försvinner. Läs mer här

Från start till mål med laddväljaren

Välj den laddbox du tycker passar bäst för din fastighet eller dina behov.

Extra laddkabel, front i snygg färg eller något annat tillbehör? Du ser direkt vad en standardinstallation kostar inklusive tillbehör samt avdrag för Grön Teknik (gäller enbart privatpersoner).

Vi kontaktar dig och går igenom ditt val av laddbox, vilka förutsättningar som finns på plats och eventuellt tillkommande kostnader. Tid bokas för installation.

Installerat och klart!
På utsatt dag anländer vi tillsammans med din laddbox och allt installationsmateriel som behövs. När laddboxen är installerad får du hjälp att komma i gång. Har du frågor om installation kan du alltid höra av dig. Vi hjälper dig hela vägen. Från start till mål.

Populära laddboxar för villa, bostadsrättsföreningar & företag

ZAPTEC GO - Perfekt till din villa

Läs mer här!

 

ZaptecPro_SmartTechEnergy

ZAPTEC PRO - Perfekt till bostadsrättsföreningar & företag

Läs mer här!

 

ChargeAmps_SmartTechEnergy

CHARGE AMPS AURA - Laddboxen med dubbel laddkapacitet

Läs mer här!

 

Din elbil som framtidens energilager

Med hjälp av ny avancerad teknik som kallas Vehicle to Grid, V2G, kommer din elbil snart att kunna användas som ett energilager för det egna hemmet eller fastigheten. Samtidigt gör den så att du som elbilsägare kan bidra till att stabilisera kraftnätet – och få betalt för det.

Service av ditt PlusEnergiHus

Smart Tech Energy installerar helhetslösningar för att du ska ha en hållbar elanläggning. Vill du sova extra gott om nätterna väljer du ett serviceavtal så håller vi koll på din anläggning. Prata med Gustav Särenborg om hur du kan ladda dina elbilar med förnuft.

Vad säger våra kunder?

Grannarna undrar hur mycket jag sparar

– De blir kanske lite besvikna när jag säger att jag bara är intresserad av att ha den senaste tekniken. Med mitt abonnemang kan jag suga ut billig energi från elnätet på natten och ladda batteriet med solcellerna på dagarna. Sedan kan jag följa hela processen i appen.

– Själva installationen har flutit på bra. Gustav har meddelat när det har skett förändringar och om något behöver justeras. Ny teknik är fantastiskt roligt.

”Man blir en elnörd när man kan se vad man sparar”

– Jag har bott gratis i tre månader nu, säger Håkan Svensson. Man kan undra varför man betalt så mycket för elen tidigare?

Håkan är en av många kunder på orter som Nässjö, Vetlanda och Jönköping i Småland som nyligen har installerat solceller tillsammans med laddstation för elbilen från SmartTech Energy.

Bränslet till elbilen blir nästan gratis

– Jag kan säga att jag har bra avkastning på pengarna jag investerat. När solcellerna producerar som mest ser jag till att ladda bilen och bränslet blir nästan gratis. Man blir lite av en elnörd när man kan följa i appen från FerroAmp vad som kostar och hur mycket jag sparar genom att kombinera solceller och laddstation.

”Jag är teknikpositivist, det här är min hobby.”

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte full koll på hur mycket jag sparar genom den här installationen. Det som lockade mig var den avancerade tekniken med solceller och batterier från Ferroamp.

För ett antal år sedan köpte Pontus Stange i Habo utanför Jönköping en Tesla och fick veta att man också kunde installera batterier i huset. Tekniken och de möjligheter som den erbjöd lät spännande.

Intelligent styrning av energin

Solcellerna samverkar med en värmepump som ser till att elförbrukningen i den 250 m2 stora villan stannar på 10.000 kWh per år. Då ingår konsumtion av el vid Håkans laddstolpe. Hjärtat i anläggningen är EnergyHub från FerroAmp som på ett smart vis fördelar energin och ser till att faserna på huvudsäkringen är balanserade vilket gör att effekttopparna inte blir så höga.

FAKTA

Utvecklingen för elbilar

Försäljningen av renodlade elbilar ökade med över 100 procent 2021, och stod för nästan var femte nyregistrering. En siffra som i år, enligt Bil Swedens prognos, ska växa till 34 procent. Det blir drygt 100.000 nya elbilar på vägarna. När den eldrivna fordonsflottan växer behöver också bensin- och dieselpumpar ersättas med ladduttag. Men hur många behövs?

Källa: Dagens Industri, Mobility Insights

Gustav Särenborg

Gustav Särenborg

Affärsområdeschef

FAQ

Elbilsladdning

dold
Vilken laddbox ska jag välja?

Vi rekommenderar att du antingen gör vår laddväljare (länk) eller kontaktar oss om du har funderingar. Alla våra laddboxar är av hög kvalité och av kända leverantörer. Vill du ha en laddbox med ett uttag eller fast kabel? Bägge funkar precis lika bra, men det blir lite mer flexibelt med en laddare med uttag, då kan du välja att köpa till en laddkabel, självklart har vi dem i flera olika längder så du hittar en som passar för just ditt behov.

Vilka laddboxar jobbar ni med?

Vi använder oss av flertalet kända leverantörer av laddboxar och laddstationer, alla med bra teknisk förmåga och kvalité. Några är mer lämpade för laddning vid en villa, andra lämpar sig bättre på en kommersiell fastighet och andra vid lite tyngre laddning, alltså laddning med högre effekter. Rådfråga gärna oss så tar vi fram förslag på laddare som passar ju era behov.

Några exempel på leverantörer är: Zaptec, Charge Amps, Eldon, Garo & ABB

Varför behövs en laddbox?

En laddbox är specifikt utvecklad för att ladda en el- eller hybridbil på ett säkert sätt. Laddningen sker även snabbare än ur ett vanligt vägguttag. Att ladda bilen ur ett vägguttag är inte heller rekommenderat ur ett elsäkerhetsperspektiv och kan orsaka överhettning eller i värsta fall brand.

När vi laddar bilen på företaget kommer vi också från och med 2026 att behöva betala förmånsskatt på elen. En laddbox kan mäta vad varje enskild individ laddar för en smidig process när förmånen skall dras.

Vad är lastbalansering?

Lastbalansering ser till att fördela den tillgängliga strömmen mellan övriga elektroniska apparater i hemmet/fastigheten och elbilsladdningen. Elbilsladdningen anpassar sig alltså efter hur mycket tillgänglig kapacitet som finns kvar upp till säkringsnivån för att förhindra att säkringen går.

Vi rekommenderar att man har minst 20A i huvudsäkring om man ska installera en laddbox om det finns övrig förbrukning i fastigheten, det går alldeles utmärkt att säkra upp i samband med installationen.

Kan jag få skatteavdrag/stöd för att installera laddboxar och laddstationer?

Naturvårdsverket har ett bidrag som heter ”Ladda Bilen”. Detta ska underlätta för installationer av laddboxar och laddstationer på platser såsom arbetsplatser och bostäder. Det är möjligt att söka för företag, bostadsrättsföreningar och andra organisationer som vill erbjuda anställda eller boende elbilsladdning. Bidraget täcker upp till 50% av kostnaderna (maximalt 15 000 kr / laddpunkt) och kan användas för att täcka arbete, material, grävarbeten och installation.

Som privatperson kan du få upp till 50% avdrag, upp till 50 000 kr per år, för att installera en laddbox hemma. Detta enligt Skattverkets ”Grön Teknik” avdrag. Kravet är bl.a. att du köper både laddboxen och installationen av samma leverantör. Avdraget sköter vi sedan direkt på fakturan likt ROT-avdrag.

Kan jag ta betalt för elbilsladdningen?

Ja visst! Elbilsladdning är ett utmärkt sätt till en inkomst. Via vår partner Monta, en mjukvarutjänst för betalning, så får du en smidig portal som sköter betalningar och överföringar till ditt konto. Vi förklarar gärna mer och hjälper er självklart igång. Det går även att ansluta befintliga laddare som är av modell OCPP.

Hyresgästerna/kunderna/anställda kan betala efter förutbestämda priser, per kWh, eller till och med enligt spotpriset och självklart kan man ha påslag för vinstmarginal.Du kan även ha olika priser beroende på vem det är som laddar och när. Betalning går att göra via kreditkort, Apple Pay med fler.

Boka kostnadsfritt besök

Oavsett om du är i planeringsstadiet eller vill ha rådgivning om laddstationer kan du boka ett kostnadsfritt platsbesök av oss. Våra experter kommer till dig för att hitta de rätta lösningarna utifrån dina förutsättningar och behov för installation av laddstationer.

Efter besöket tillhandahåller du en kostnadsfri offert baserat på din fastighet.