LED belysning i Jönköping – Spara el & pengar

Glöm gamla lysrör, satsa på LED!

Med LED-belysning kan du spara upp till hela 90% el per år. Samtidigt som du får ett bättre och ett ”grönare ljus” (ur miljösynpunkt). Att byta belysning från de gamla lysrören till nya armaturer med LED-belysning kan halvera förbrukningen för belysningen i en lokal. Om du även adderar smart styrning för att optimera när och hur belysningen används kan besparingen bli ytterligare 20–40%.

De traditionella lysrören är i full gång med att fasas ut och tillverkningen upphörde helt under 2023. EU har beslutat att kompaktlysrör och lysrören T5 och T8 får inte längre tillverkas eller importeras på grund av att de innehåller kvicksilver samt att det idag finns mycket energieffektivare lösningar för belysning (LED). Elsäkerhetsverket uppskattar att det finns 34 miljoner lysrör i Sverige som kommer behövas bytas ut inom en snar framtid.

Vi har hjälpt flera industrier och fastigheter i Jönköping, Nässjö, Vetlanda och Eksjö med omnejd att energieffektivisera sina fastigheter bland annat med hjälp av att byta ut den gamla belysningen till ny energieffektiv LED-belysning.

De traditionella lysrören är i full gång med att fasas ut och tillverkningen kommer helt att upphöra under 2023. Ett gyllene tillfälle för dig att se över din belysning, byta till både bättre ljus och energisnålare armaturer. Mindre el= mindre kostnader.

Vi vet vilken belysning du behöver.

Att välja rätt bland alla armaturer, antal lumen och luxtal är inte alltid lätt. Men lugn. Vi kan el, vi kan belysning. Hör av dig till oss så kikar vi på din fastighet och verksamhet, vi kartlägger hur belysningen ser ut idag och hur behovet ser ut att byta den, sedan tittar vi även på eventuell styrning av belysningen och lämnar en offert med en energisparkalkyl för att du ska kunna jämföra.

Att investera i sin belysning brukar ge en god avkastning tack vare att livslängden på LED-belysningen är längre, energiförbrukningen lägre samt att underhållet har en mindre kostnad jämförelsevis med de gamla lysrören.

Vi samarbetar med både stora och lokala leverantörer av LED-belysning och armaturer såsom: Fagerhult, Nokalux, SG, Light By Sweden, SG, Exaktor, Hide a Lite med flera.

 

Ljusberäkning? Självklart! Våra experter hjälper dig.

Våra elektriker har ett helt team belysningsexperter bakom sig. Vi skissar upp ditt projekt, beräknar hur mycket ljus som behövs, hur mycket ljus du får med olika armaturer med mera. Allt för att du ska få en så bra och, för dig, anpassad och lönsam lösning som möjligt.