SmartTech Energy deltog på Elkedjans årliga Teknikträff

Under 21-och 22 september anordnade Svenska Elkedjan sin årliga Teknikträff, denna gång på Åhaga i Borås.

Detta år slog rekord! Närmare 450 medlemmar från Elkedjan och 70-talet olika leverantörer deltog för att diskutera den senaste tekniken.

Gustav Särenborg, Jesper Cimen och Håkan Särenborg fick representera SmartTech Energy under dessa två dagar som var fyllda med intressanta seminarier, möten och diskussioner. Träffen avslutades med en mässa där leverantörerna visade upp den senaste tekniken från deras sortiment.

Tack Elkedjan för ett lyckat event!

Klimatklivet-stöd till klimatinvesteringar

Anmälan till Klimatklivet har nu öppnats av Naturvårdsverket. Du som företagare, kommun, region och organisation har möjlighet att ansöka om bidrag för din klimatinvestering.

Klimatklivet är ett stöd till investeringar som minskar utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser. Stödet delas ut till olika typer av åtgärder som ger hög klimatnytta.

Anmälan är öppen mellan 26 september och 7 oktober 2022.

Läs mer här om Klimatklivet: Klimatklivet – stöd till klimatinvesteringar (naturvardsverket.se)

Ferroamp expanderar-tecknar avtal med Kitron

Under första halvåret ökade Ferroamp sin försäljning med 60 procent och befinner sig nu i en snabb tillväxtfas. Produktionstakten ökar och Ferroamp har tecknat ett ramavtal med den norska elektroniktillverkaren Kitron om volymproduktion av EnergyHub Wall 14.

Ferroamp fortsätter att expandera verksamheten genom samarbeten med strategiska partners. Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med Kitron som är en ledande aktör inom elektronik, och som har kapacitet att producera stora volymer Energyhub-system till våra villakunder, säger Krister Werner, vd på Ferroamp

EnergyHub blir hjärnan i fastighetens elsystem och kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren kan få ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och energilager. Systemet finns för både kommersiella fastigheter och flerfamiljshus, men EnergyHub Wall 14 är särskilt anpassad till villasystem.

Genom samarbetet med Kitron tredubblar företaget nu tillverkningen.

Källa: Ferroamp