Spara din energi och kapa effekttopparna med solcellsbatteri

LAGRA
Hitta ditt
batteripaket

En man viar saker på en laptop

Batterilagring ger dig ett PlusEnergiHus

Smart Tech Energy samarbetar med Ferroamp som är leverantör av batterier och flexibla system för styrning av din elförbrukning. Vi installerar ett modulärt system vilket innebär att du kan bygga ut det efter behov. Du kan enkelt lägga till laddning av din nya elbil eller komplettera med solceller. Vill du ha fler batterier går det också bra. Du får en fastighet med flexibel och lönsam energianvändning. Vi kallar det PlusEnergiHus.

Person med mörka kläder håller i en laptop

Spara din energi och kapa effekttopparna

Batterilagring hjälper dig spara energi. Du kan både ladda med solel för att använda när solen gått ner eller ladda med el från nätet när den är billig på natten för att använda när den är som dyrast under dagen. Du kan även hålla nere effektuttaget från elnätet genom att kapa effekttopparna och ladda ur batteriet när förbrukningen i fastigheten är som högst.

Få betalt för att balansera elnätet

Med ett batteri går det även att genom aggregatorer* vara med på Svenska kraftnäts frekvensregleringsmarknad. Detta innebär att en del av batteriets kapacitet görs tillgänglig för att vara med och hjälpa till att hålla frekvensen på elnätet vilket kan vara mycket lönsamt för dig som batteriägare.

* En aggregator är en aktör som samlar ihop resurser från flera batterier och deltar på elmarknaden som en enhet.

Ett batteri från Plyon Tech

Pilotprojekt med Varberg Energi

Ferroamp har i samarbete med mjukvaruföretaget Ntricity och inom ramen för ett pilotprojekt med Varberg Energi, tagit fram en teknisk lösning för batteriägare som vill sälja kapacitet till stödtjänsten FCR-D för att bidra till balansen i elnätet. En ansökan om förkvalificering har nu skickats till Svenska kraftnät.

– Testerna har gått mycket bra och vi ser fram emot att kunna ge våra kunder möjlighet att balansera elnätet. På det sättet bidrar de till elektrifieringen och omställningen till ett fossilfritt energisystem samtidigt som de kan tjäna pengar på sina batterier, säger Carl Heyman, produktansvarig på Ferroamp.

Samarbetsprojektet handlar om tjänsten FCR-D (Frequency Containment Reserve Disturbance) och innebär att man under perioder ställer batterikapacitet till förfogande som kan användas om det plötsligt inträffar störningar i nätet. Mjukvaruföretaget Ntricity samlar flera mindre Ferroampsystem med batterier som de kan styra centralt så att Varberg Energi i sin tur kan sälja den samlade kapaciteten till Svenska kraftnät.

Man som håller i en dator

Hur stort batteri ska jag ha?

Det finns batterilagring från ca 7-20 kWh för privatbostäder upp till stora batterier i industriella containerlösningar. Vilken storlek du behöver beror på vilka funktioner du vill ha i din fastighet. Du kan också se till att nyttja det gröna avdraget vid installation av ett mindre system i år och bygga ut med ökad kapacitet över tid.

Vad är livslängden på batterilagring?

Garantierna för Ferroamps batterier sträcker sig mellan 5 och 10 år. Batteriet kommer inte sluta att fungera efter det utan kommer att kunna nyttjas under många år även efter att garantin har löpt ut.

Boka kostnadsfritt besök

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida.

Acceptera
Hantera