Laddstationer

Ladda elbilen med förnuft

Kommer elen att räcka till när jag ska ladda min elbil är en vanligt fråga. Du kanske undrar om du måste höja huvudsäkringen i din fastighet när du ska installera laddstationer? Lugn! Genom att använda teknik som kontrollerar effektuttaget finns det alltid plats för elbilsladdning.

En person ansluter en laddare till en laddbil

Självförsörjande PlusEnergiHus

Nu finns system som till och med gör din fastighet självförsörjande på el. Genom att investera i solceller och energilager kan du kontrollera effekttoppar och andra laster så att effektuttaget från fastigheten aldrig överstiger den nätanslutning du hade innan installationen av laddstolpar. Att ladda din nya elbil blir aldrig en belastning. Tvärtom skapas nya möjligheter.

Barn som tittar på solceller

Din elbil som framtidens energilager

Med hjälp av ny avancerad teknik som kallas Vehicle to Grid, V2G, kommer din elbil snart att kunna användas som ett energilager för det egna hemmet eller fastigheten. Samtidigt gör den så att du som elbilsägare kan bidra till att stabilisera kraftnätet – och få betalt för det.

Vilken laddbox ska jag välja?

Vilken typ av laddbox du ska välja beror på många saker. Bor du i bostadsrättsförening kanske ni behöver ett system som kan hantera laddning av många elbilar samtidigt. Med vår tjänst Laddboxväljaren hjälper vi dig hitta rätt laddbox just för dig. Läs mer här

Tjäna pengar på din laddstation

Tiden är förbi då krångliga lösningar tog tid varje gång du skulle ladda din elbil. Med vår nya betalningslösning Monta är problemen som bortblåsta. En smart app gör att dina laddare blir tillgängliga för alla som kan tänkas vilja fylla på med energi. Dina anställda, grannar, besökare eller hyresgäster. Är du fastighetsägare eller bor i bostadsrättsförening kan du nu enkelt ta betalt för användning av dina elbilsladdare.

Service av ditt PlusEnergiHus

Smart Tech Energy installerar helhetslösningar för att du ska ha en hållbar elanläggning. Vill du sova extra gott om nätterna väljer du ett serviceavtal så håller vi koll på din anläggning. Prata med Gustav Särenborg om hur du kan ladda dina elbilar med förnuft.

Fakta

Utvecklingen för elbilar

Försäljningen av renodlade elbilar ökade med över 100 procent 2021, och stod för nästan var femte nyregistrering. En siffra som i år, enligt Bil Swedens prognos, ska växa till 34 procent. Det blir drygt 100.000 nya elbilar på vägarna. När den eldrivna fordonsflottan växer behöver också bensin- och dieselpumpar ersättas med ladduttag. Men hur många behövs?

Källa: Dagens Industri, Mobility Insights

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida.

Acceptera
Hantera