Laddstationer

Ladda elbilen med förnuft

Kommer elen att räcka till när jag ska ladda min elbil är en vanligt fråga. Du kanske undrar om du måste höja huvudsäkringen i din fastighet när du ska installera laddstationer? Lugn! Genom att använda teknik som kontrollerar effektuttaget finns det alltid plats för elbilsladdning.

Betala enkelt vid laddstation i Jönköping, Nässjö, Eksjö, Vetlanda och Växjö

Ska du resa längre med din elbil på småländska höglandet vill du helst att det ska vara så smidigt som möjligt. Många elbilsägare tycker att det är krångligt och det finns de som har 15 appar för att kunna ladda bilen vid en laddstolpe.

Men branschen har gemensamma lösningar inom räckhåll redan innan sommaren 2022 och hos flera stora aktörer kan du redan nu betala med vanligt bankkort. Bland annat på OKQ8 i Huskvarna. Med appar som ChargeFinder kan du hitta alla platser med laddstolpe som har kortbetalning.

Bild på laddstation

Självförsörjande PlusEnergiHus

Nu finns system som till och med gör din fastighet självförsörjande på el. Genom att investera i solceller och energilager kan du kontrollera effekttoppar och andra laster så att effektuttaget från fastigheten aldrig överstiger den nätanslutning du hade innan installationen av laddstolpar. Att ladda din nya elbil blir aldrig en belastning. Tvärtom skapas nya möjligheter.

Barn som tittar på solceller

Borta bra men laddstolpe hemma är bäst

Bästa och billigaste platsen att ladda din elbil är fortfarande hemma. Men nu ökar antalet offentliga platser med laddstation där du kan ladda din elbil. Flera stora aktörer planerar att bygga ut sina nätverk och nu går utvecklingen snabbt. OKQ8 och Skellefteå Kraft har t ex öppnat sin första laddstation i Huskvarna i en satsning där man installerar 800 snabbladdare i Sverige fram till 2026. Recharge är en annan aktör som planerar att bygga över 1000 supersnabbladdare i Sverige.

En mamma med sitt barn ansluter sin elbil till en laddstolpe

Din elbil som framtidens energilager

Med hjälp av ny avancerad teknik som kallas Vehicle to Grid, V2G, kommer din elbil snart att kunna användas som ett energilager för det egna hemmet eller fastigheten. Samtidigt gör den så att du som elbilsägare kan bidra till att stabilisera kraftnätet – och få betalt för det.

Vilken laddbox ska jag välja?

Vilken typ av laddbox du ska välja beror på många saker. Bor du i bostadsrättsförening kanske ni behöver ett system som kan hantera laddning av många elbilar samtidigt. Med vår tjänst Laddboxväljaren hjälper vi dig hitta rätt laddbox just för dig. Läs mer här

Tjäna pengar på din laddstation

Tiden är förbi då krångliga lösningar tog tid varje gång du skulle ladda din elbil. Med vår nya betalningslösning Monta är problemen som bortblåsta. En smart app gör att dina laddare blir tillgängliga för alla som kan tänkas vilja fylla på med energi. Dina anställda, grannar, besökare eller hyresgäster. Är du fastighetsägare eller bor i bostadsrättsförening kan du nu enkelt ta betalt för användning av dina elbilsladdare.

Service av ditt PlusEnergiHus

Smart Tech Energy installerar helhetslösningar för att du ska ha en hållbar elanläggning. Vill du sova extra gott om nätterna väljer du ett serviceavtal så håller vi koll på din anläggning. Prata med Gustav Särenborg om hur du kan ladda dina elbilar med förnuft.

Fakta

Utvecklingen för elbilar

Försäljningen av renodlade elbilar ökade med över 100 procent 2021, och stod för nästan var femte nyregistrering. En siffra som i år, enligt Bil Swedens prognos, ska växa till 34 procent. Det blir drygt 100.000 nya elbilar på vägarna. När den eldrivna fordonsflottan växer behöver också bensin- och dieselpumpar ersättas med ladduttag. Men hur många behövs?

Källa: Dagens Industri, Mobility Insights

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida.

Acceptera
Hantera