Solceller

- Jönköping, Växjö och Vetlanda m.fl.

SKAPA
Hitta ditt
solcellspaket

Solceller på ett tak

Bra förutsättningar för solpanel i Jönköping, Växjö, Nässjö, Eksjö och Vetlanda

Vi vet att effektiviteten hos en solcell ökar vid kyla. På det småländska höglandet är årets medeltemperaturer lite lägre, vilket är positivt för din solpanel. Effekten för en vanlig solpanel går ner med ca 0,4% för varje grad över 25 grader. Nässjö är en av Sveriges högst belägna orter med närmare 400 meter över havet och här är årets genomsnittstemperatur 6,6 grader. I Eksjö, Vetlanda och Växjö ligger den runt 7 grader. I Göteborg ligger den över 8 grader.

Montering av solcellspaneler

Solceller fungerar bäst i en helhetslösning

Solceller fungerar bäst om de finns i ett system, till exempel tillsammans med batterier eller laddstationer för elbilar. Då utnyttjar du solenergin optimalt eftersom den solel du inte förbrukar under dagen när solen skiner kan användas på natten för att ladda elbilar som är anslutna till fastigheten.

Gustav står uppe på ett tak där solceller monteras

Använd solenergin när den behövs

Genom att kontrollera när solenergin används blir solcellerna mer värda. Du kan välja att använda energin direkt i ditt hus, sälja den vidare eller spara den för ett senare tillfälle. Med Ferroamps intelligenta styrsystem EnergyHub kan du styra energin dit där den behövs bäst, t ex genom att starta värmepumpen vid överproduktion av solel och lagra energin i en ackumulatortank. På så vis får man en jämnare energiförbrukning och kapar effekttopparna.

Solceller på taket av en vit villa

Dela med dig av din energi

Har du fler byggnader på en större fastighet kan du välja att sätta solcellerna på den byggnad som har bäst förutsättningar med flest soltimmar. Överskottsenergin kan du fördela till de andra byggnaderna genom ett mikronätverk utan att behöva sälja tillbaka elen till ditt energibolag.

Solceller i PlusEnergiHus från SmartTech Energy

Vi vill att du ska ha så stor nytta som möjligt av dina solceller och ta vara på energin på ett bra sätt i en helhetslösning som vi kallar PlusEnergiHus. Prata med Gustav Särenborg om hur du kan få en effektiv energilösning med snabbare avbetalningstid på dina solceller.

Tumregel för energiproduktion med solcell i Sverige

Enligt organisationen Energiföretagen är en tumregel att varje installerad kilowatt (kW) solceller årligen ger ca 1.000 kilowattimmar (kWh) energi. För att din solcell ska producera så mycket krävs en yta på ungefär 7 kvadratmeter.

Hur konkurrenskraftig är din solpanel?

Kostnaderna för en solcell har sjunkit med ungefär 80 procent de senaste tio åren. Här kan du som bor på det småländska höglandet dra nytta av att den globala marknaden och konkurrensen växer snabbt. Dessutom finns gröna avdrag, liknande rot och rut, i storleksordningen 20% av kostnaden för din installerade solpanel (inklusive material och arbetskostnad). Du får avdraget direkt på fakturan från SmartTech Energy.

Vad säger våra kunder?

”Jag är teknikpositivist, det här är min hobby.”

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte full koll på hur mycket jag sparar genom den här installationen. Det som lockade mig var den avancerade tekniken med solceller och batterier från Ferroamp.

För ett antal år sedan köpte Pontus Stange i Habo utanför Jönköping en Tesla och fick veta att man också kunde installera batterier i huset. Tekniken och de möjligheter som den erbjöd lät spännande.

Grannarna undrar hur mycket jag sparar

– De blir kanske lite besvikna när jag säger att jag bara är intresserad av att ha den senaste tekniken. Med mitt abonnemang kan jag suga ut billig energi från elnätet på natten och ladda batteriet med solcellerna på dagarna. Sedan kan jag följa hela processen i appen.

– Själva installationen har flutit på bra. Gustav har meddelat när det har skett förändringar och om något behöver justeras. Ny teknik är fantastiskt roligt.

Fakta

Utvecklingen för solceller

Det gröna avdraget fick bra fart på de nya solfångarna. Någon gång i vinter kan antalet nätanslutna solcellsanläggningar överstiga 100 000, enligt tidningen Ny Teknik.

Källa: Ny Teknik, 2021 09 13

Boka kostnadsfritt besök

Oavsett om du är i planeringsstadiet eller vill ha rådgivning om solceller kan du boka ett kostnadsfritt platsbesök av oss. Våra experter kommer till dig för att hitta de rätta lösningarna utifrån dina förutsättningar och behov för installation av solceller.

Efter besöket tillhandahåller du en kostnadsfri offert baserat på din fastighet.

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida.

Acceptera
Hantera