Det senaste om oss, våra produkter och grön energi

Dubbelt upp!

Till alla som köper ett batteri tillsammans med en ny EnergyHub före 31/3-2024 erbjuder Ferroamp dubbel ersättning för stödtjänster under hela första året.

Power up

Stödtjänster till elnätet

Med ett batteri i ditt Ferroamp-system kan du tjäna pengar på att bidra med flexibilitet och balans till elnätet. Det kallas stödtjänster eller flextjänster. Ferroamp-systemet kan i dagsläget användas till den tjänst som heter FCR-D.

Ett grått animerat hus

"Det var den snyggaste solcellsinstallationen jag sett!"

Orden kommer från besiktningsmannen som besiktigade den nya solcellsanläggningen på Grevhagsskolan i Eksjö. Skolans barn och alla andra kommuninvånare kommer att få njuta av fossilfri energi under många år som också kommer att bidra positivt till kommunens ekonomi. Trehundratjugo paneler med en sammanlagd effekt på 120kW kommer att producera cirka 100.000 kWh per år.

Solceller på ett tak

SmartTech Energy stolt samarbetspartner till Ferroamp

Ferroamp är ett spännande teknikföretag som har innovativa styrsystem för fastigheters elanläggningar. Tillsammans med Ferroamp erbjuder SmartTech Energy flexibla lösningar där man enkelt kan komplettera eller ändra sin solcellsanläggning efter framtida behov. Systemet möjliggör också fasbalansering med effektivt utnyttjande av din anläggnings förutsättningar.

Person som håller i en Ferroamp

Nu kan elintensiva företag söka stöd

Elslukande företag har nu möjligheten att söka stöd hos Energimyndigheten. Stödet är avsett för företag som använder extra mycket el i sin tillverkning och har drabbats hårt av höga elpriser under hösten 2022. Stödet kan sökas mellan 6 mars och 17 april 2023 och ansökan sker för de sista tre månaderna förra året, oktober 2022 till och med december 2022.

Person med mörka kläder håller i en telefon

Ferroamp räddaren i nöden när elbolagen inför effekttariffer

Senast 1 januari 2027 ska alla elnätsföretag i Sverige ha infört så kallat effekttariffer. Några har redan gjort det och andra är på god väg. Effekttariffer ska bidra till att elnätet kommer att användas så effektivt som möjligt, detta för att undvika effekttoppar som kan leda till problem i elsystemet.

Gustav på ett tak

Lysrören försvinner nästa år-17 miljoner armaturer måste bytas ut

Konventionella lysrör är en av Sveriges vanligaste ljuskälla och används fortfarande i majoriteten av offentliga miljöer som skolor, sjukhus, industrilokaler och kontor. Nästa år får lysrören inte längre tillverkas

Elkedjan

SmartTech Energy i samarbete med Trivselhus

Genom ett nytt samarbete mellan Trivselhus och SmartTech Energy kan Trivselhus kunder nu välja till ett helt integrerat system, där solpaneler och batterier jämnar ut fastighetens effekttoppar och elförbrukning över dygnet. En smart energiinvestering för framtiden i kundens nybyggda hem

Två samarbetspartner skakar hand

Förslag om förstärkt skattereduktion för installation av solceller

Finansdepartementet meddelade förra veckan att ett förslag om att höja skattereduktionen för solcellsanläggningar har remitterats. Förslaget innebär en höjning från 15 procent till 20 procent.

Solceller på ett hustak

SmartTech Energy deltog på Elkedjans årliga Teknikträff

Under 21-och 22 september anordnade Svenska Elkedjan sin årliga Teknikträff, denna gång på Åhaga i Borås.

Elkedjan

Kan industrin minska sin sårbarhet vid effektbrist?

Kan vi hitta lösningar på utmaningar med nätkapacitet och lokala effektunderskott? Samtidigt som många räknar med att vi inom 10 år måste fördubbla vår fossilfria elproduktion i Sverige?

Mor och dotter som laddar sin elbil

SmartTech Energy växer och blir fler

SmartTech Energy växer och kan stolt presentera två nya medarbetare, Jesper Cimen och Karl Jonsson.

Mor och dotter som laddar sin elbil

SmartTech Energy etablerar sig i Europas grönaste stad

SmartTech Energy besökte i veckan Växjös näringslivschef Fredrik Lindblad inför en etablering i Kronobergs län. Och, var passar smarta energilösningar bäst om inte i Europas grönaste stad?

En elbil laddas utomhus

Jag är teknikpositivist, det här är min hobby

Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte full koll på hur mycket jag sparar genom den här installationen. Det som lockade mig var den avancerade tekniken.

Håkan svensson

Solrekord i Sverige ger klirr i kassan

Nu slås solrekord i Sverige. I mars sken solen sammanlagt 269 timmar över huvudstaden, det är 118 soltimmar fler än normalt. För en villaägare med en solcellsanläggning på 10 kilowatt (en vanlig standard för en villaägare) innebär detta att solens strålar genererat drygt 670 kilowattimmar. Det innebär en besparing på cirka 1000 kronor för den enskilda villaägaren under den senaste månaden..

Solceller på ett tak utomhus och en man från SmartTech Energy som håller i ett räcke och tittar in i kameran

PlusEnergiHus med ny teknik för bostadsrättsföreningar i Småland

Nässjö Näringsliv anordnade en frukost kring temat ny teknik för att spara energi.

Personal på SmartTech

SmartTech Energy skapar plusenergihus

SmartTech Energy lanserades på marknaden i september och har fått en rivstart – erbjuder fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, industrier och privatpersoner smarta energilösningar i en tid när energi är en stekhet fråga.

Personal på SmartTech

Örebrobostäder spar pengar på hållbar elanläggning

Risken ökar för att det blir brist på elkapacitet, enligt Svenska Kraftnät. Inför utbyggnaden av laddning för elbilar och hot om ökande elnätspriser har Allmännyttans bostadsbolag i Örebro, ÖBO, skapat sitt eget elsystem med ny teknik från Ferroamp, solpaneler och batterilagring av el. Det har sänkt elnätsförbrukningen med hälften och sparat miljoner på eldriften i hela fastighetsbeståndet.

Installation av solceller

Tjäna pengar på din elbilsladdare

SmartTech Energy kan nu introducera betalningslösningen Monta i sin helhetslösning för smart energi.

Laddstation

Så kan du sänka din elnätsavgift

SmartTech Energy erbjuder ett system för avancerad fasbalansering från FerroAmp. Ett resultat av systemet är ofta en lägre elnätsavgift, bland annat eftersom det vanligtvis räcker med en lägre huvudsäkring.

Personal på SmartTech

PlusEnergiHus från SmartTech Energy

Hållbar produktion av grön el med hjälp av solceller ställer höga krav på elanläggningen i din fastighet. Speciellt när du vill ge dina hyresgäster modern service i form av elbilsladdning och individuell mätning. SmartTech Energy är ett nytt elbolag som hjälper dig bygga hållbara och klimatneutrala fastigheter.

Personal på SmartTech

Grön energi

Du som är privatperson får 50% skattereduktion på kostnaden för arbete och material vid installation av laddpunkter för elfordon och energilagringssystem för egenproducerad el. Dessutom får du 20% på skattereduktion på kostnaden för arbete och material vid installation av solcellsanläggningar.

Ta Klimatklivet!

Naturvårdsverket har beviljat bidrag för att sätta upp laddningspunkter för elfordon över hela landet. Totalt har över 30 300 nya laddningspunkter fått stöd sedan Klimatklivet startades. Av dessa är 10 800 för publik laddning för allmänheten och 19 500 laddningspunkter för inte publik laddning vid bostäder eller företagsparkeringar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Vill du veta mer om framtidens PlusEnergiHus? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev SmartTech Energy. Här hittar du också länkar till nyheter kring energibidrag och skatter.

Få nyheter från framtiden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Smartare PlusEnergiHus. Här hittar du också länkar till nyheter kring energibidrag och skatter.

* indicates required

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på vår hemsida.

Acceptera
Hantera